Toasty s řepovo křenovou pomazánkou a ovocem

Toasty s řepovo křenovou pomazánkou a ovocem

Lehce bláznivá kombinace pikantní pomazánky s ovocem. Tolik různých chutí, které si přesto společně báječně rozumí. To mě tak baví 🙂 Většinou takové recepty vznikají, když naše lednička zeje prázdnotou a já pak kombinuju páté přes deváté. A občas to mám tak, že recepty ladím podle barev. Stejně tak tomu bylo u tohoto toastu. A zafungovalo to skvěle. Pomazánka je pikantní po křenu, ovoce šťavnaté a v porovnání se sladkým datlovým sirupem lehce kyselé. Pro mě chuťová bomba! Rozhodně vyzkoušejte 😉

Řepová pomazánka s křenem

Ingredience

  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • 1/4 hrnku loupaných slunečnicových semínek
  • 1 bulva řepy
  • 1 lžička křenové pasty nebo čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 lžička himalájské soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ovoce na dozdobení (maliny, jahody, borůvky)
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžička sezamových semínek
  • tmavý toastový chléb

Postup

  1. Kešu ořechy namočte na 2 až 3 hodiny do vody, aby změkly.
  2. Bulvu řepy oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte do měkka. Pokud se nechcete s čerstvou řepou trápit, kupte si rovnou vařenou. Já to tak většinou dělám. Ušetříte si tím spoustu času a nervů s obarvenou kuchyní 🙂
  3. V mixéru rozmixujte na jemno kešu oříšky se slunečnicovými semínky. Přidejte řepu a ostatní ingredience a mixujte do hladké pasty.
  4. Dochuťte křenem, pokud chcete mít pomazánku pikantnější.
  5. Toastové chleby namažte pomazánkou a dozdobte malinami, borůvkami a jahodami.
  6. Na závěr přelijte toasty datlových sirupem a posypte sezamovými semínky.
Řepová pomazánka s křenem
Ohodnoťte

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*