Rýžová kaše s kokosovou smetanou

Rýžová kaše s kokosovou smetanou

Není nad to začít den výbornou snídaní. Provoněná kuchyně hned po ránu mi dělá dobře a tak, pokud je na to čas, kuchtím různé kaše, peču granolu a podobně. Dneska padla volba na sladkou rýžovou kaši s kokosovou smetanou. Voní po kokosu a banánu, kterým je nazdobená a bříšku udělá radost.

rýžová kaše s kokosovým mlékem

Ingredience

  • 1 hrnek bílé rýže
  • 2 hrnky rýžového mléka
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kokosové smetany
  • 1 banán
  • semínka (sezamové, konopné, lněné)
  • plátky kokosu

Postup

  1. Rýži zalijte rýžovým mlékem a vařte na velmi mírném ohni pod pokličkou do změknutí. Bude to trvat přibližně 25 min a rýže by měla být lehce rozvařená.
  2. Ke konci vaření přimíchejte rýžový sirup a kokosovou smetanu a dobře kaši promíchejte. Rýžový sirup používám proto, že je čirý a nezabarví kaši do žluta. Pokud vám nevadí lehké zabarvení, použijte klidně datlový sirup, med nebo jiné sladidlo.
  3. Přendejte kaši do mističek a dozdobte plátky banánu, kokosovými chipsy a semínky.
rýžová kaše s kokosovým mlékem
Ohodnoťte

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*