Ostružinový crumble

Ostružinový crumble

Dobrota, která není moc fotogenická, je to totiž taková hrouda na lžíci, ale komu by to vadilo, když je ta hrouda tak dobrá 🙂 Drobenka je na povrchu krásně křupavá, místy nasáklá šťávou z ostružin a samotné ostružiny slaďoučké a samozřejmě šťavnaté. Prostě a jednoduše mňamka. A nejlepší je ještě horká!

ostružinový crumble

Ingredience

drobenka

  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/3 hrnku ovesných vloček (používám bezlepkové)
  • 1/2 hrnku rýžového nebo agávového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 lžičky prášku do pečení
  • 1/4 lžičky himalájské soli

náplň

  • 3 hrnky ostružin
  • 1/4 hrnku pomerančové šťávy
  • 1 lžička rýžového škrobu
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Postup

  1. Ingredience na drobenku smíchejte v míse.
  2. Ostružiny promíchejte s ostatními surovinami na náplň.
  3. Zapékací misku vymažte lžící kokosového oleje a rozprostřete do ní ostružinovou náplň.
  4. Na ostružiny navrstvěte drobenku a dejte do trouby péct na 25-35 minut, až uvidíte, že drobenka na povrchu zlátne.
ostružinový crumble
ostružinový crumble
Ohodnoťte

Přihlášení do newsletteru

Přihlášení do newsletteru
Sending

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*