Letní jahodová polévka s koprem

Letní jahodová polévka s koprem

Jestli se vám ještě nepřejedly jahody (to se našim klukům asi nestane), mám pro vás úžasně osvěžující recept. Vznikl dnes večer naprosto spontálně. Na dne bedýnky mi zbylo dost pomačkaných jahod, které už nebyly vzhledově nic moc a nezbývalo, než je rozmixovat. Nechtělo se mi ale dělat jahody na sladko, nebo klasické smoothie s kokosovým mlékem. Naopak mě zlákala myšlenka provonět je čerstvým koprem, který jsem měla v lednici. A pak už mi tam ostatní ingredience naskakovaly tak nějak sami 🙂

Výsledek byl milým překvapením. Chutě a vůně se krásně propojovaly a postupně rozeznívaly. Nejprve ucítíte na jazyku svěží jahody s nádechem citrónu, po chvilce nastoupí kopr a nakonec oříšková chuť semínek. Prostě letní harmonie!

letní jahodová polévka s koprem

Ingredience

  • větší miska jahod (cca 1/2 kg)
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1 lžička bílého sezamového semínka
  • 1 lžička černého sezamového semínka
  • šťáva z půlky citrónu

+ semínka a pár snítek kopru na dozdobení

Postup

  1. Do mixéru nasypte všechna semínka, přidejte kopr a vymačkejte půlku citrónu. Dobře rozmixujte do hladké kašičky.
  2. Teprvé poté přidejte jahody a opět rozmixujte.
  3. Dochuťte ještě citrónovou šťávou podle potřeby.
  4. Nalijte do misek a dozdobte snítkou kopru, semínky a případně jedlými květy.
letní jahodová polévka s koprem
letní jahodová polévka s koprem
Ohodnoťte

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*