Kokosová panna cotta s malinovým přelivem

Kokosová panna cotta s malinovým přelivem

Po tom, co jsem se u receptu na meruňkovou galetku (tady) zmiňovala o přednostech agaru, jsem vám slíbila další recept, kde se tato úžasná ingredience objeví. Tady tedy je: lehoučký dezert, který se rozplývá v puse - panna cotta. Smetanový krém, který svojí konzistencí připomíná trochu pudink a trochu rosol, je velmi jednoduchý na přípravu. To co dělá tento dezert jedinečným, je podle mě až vyladěné dochucení na talířku. Správná panna cotta by se měla podávat s ovocným přelivem, ideálně malinovým nebo jahodovým. A věřte mi, že po této kombinaci se vaše chuťové buňky dostanou do nebe 🙂

kokosová panna cotta

Ingredience

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička vločkového agaru
  • 1-2 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetička vanilky
  • 1 hrnek malin
  • 1 lžíce rýžového sirupu

Postup

  1. Z vychlazené plechovky kokosového mléka slijte do menšího kastrůlku kokosovou vodu (dužinu nechte stranou, přimíchá se později). Do vody přisypte vločky agaru a nechte pár minut agar bobtnat.
  2. Kokosovou vodu s agarem zahřívejte a za stálého míchání ji přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud se agar úplně nerozpustí. Teprve poté vypněte sporák a odstavte kastrůlek.
  3. Do kokosové vody přidejte datlový sirup, kokosový olej, vanilku a všechnu kokosovou dužinu z plechovky.
  4. Dobře promíchejte a podle libosti ještě doslaďte.
  5. Tekutou směsí plňte menší mističky nebo formičky, které si předem lehce vymažte kokosovým olejem.
  6. Panna cottu dejte minimálně na tři hodiny do lednice.
  7. Vychlazenou panna cottu vyklopte na talířek a přelijte rozmačkanými malinami smíchanými s rýžovým sirupem. Dozdobte lístkem máty.
Ohodnoťte

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*