Kokosová granola s lesním ovocem

Kokosová granola s lesním ovocem

O granole jsem už několikrát psala. Je to totiž jedna z našich oblíbeným snídaní. Hlavně teď v létě mě obzvlášť baví, protože se dá krásně kombinovat s ovocem, které všude dozrává.

Nikdy se nedržím přesného složení, připravuji ji prostě podle toho, co máme doma za ořechy a semínka. Tak ani vy se nemusíte řídit ingrediencemi, které uvádím. Smíchejte prostě to co máte rádi.

kokosová granola s lesním ovocem

Ingredience

  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst kešu ořechů
  • 1 hrst kokosových plátků (chipsů)
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžička bílých sezamových semínek
  • 1 lžička černých sezamových semínek
  • 1 lžička chia semínek
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu (agáve sirupu nebo medu)
  • směs mraženého ovoce (borůvky, ostružiny, maliny, rybíz...)

Postup

  1. Do větší mísy nalámejte nahrubo vlašské a kešu ořechy, přisypte strouhaný kokos a všechna semínka.
  2. Zalejte směs kokosovým olejem a rýžovým sirupem a dobře promíchejte, aby se ořechy a semínka obalily.
  3. Teprve poté přimíchejte vločky.
  4. Na plech vystlaný pečícím papírem rozprostřete směs a posypte ji kokosovými plátky.
  5. Granolu pečte v troubě na 180 stupňů přibližně 15 min.
  6. Po upečení ji vyjměte z trouby, lehce ještě na plechu promíchejte a nechte úplně vystydnout. Teprve po vychladnutí bude granola křupavá.
  7. Servírujte v miskách s kousky mraženého ovoce a jogurtem.
kokosová granola s lesním ovocem
kokosová granola s lesním ovocem
Ohodnoťte

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*